logo meemira.com
njoftime pune

     

 Vetem FORUM OWNER mund te hapi tema te reja
3 Page 1  2   3  Total:28 post
ricco HOME FORUMS Tema te ndryshme A e dini se....
A e dini se.... - 01 11 2011 - 10:14
  riccoProfili per: ricco    

Foto Albumi ricco   

Miqte e ricco  

Forumi juaj ricco   

Formuloni fjali me kete shprehje,me ane te se cilave do mesojm gjera qe nuk kemi ditur deri me sot.

Filloj i pare,e pas meje ju ftoj te gjithve te merrni pjese.


rrespekt ricco
  Share on FaceBook
makina ne shitje

   01 01 1970 (01:00)
  Divine

Divine


Register: 16 02 2010
From:
Points: 2
A e dini se dje ne Philipine ka lindur banorja e cila çoi ne 7 miliard rrumbullak popullsine globale ?...dhe qe toka ka aftesi qe te mbaje ne menyre korrekte jetese vetem 7 miliard njerez ?
 
     01 11 2011 (10:14)
  ricco

ricco


Register: 26 01 2007
From: Macedonia
Points: 559
Morena1 ka thene me pare:
AFRIKA: Simbas disave rrjedh nga emri Afer.Popull shume i lashte
, qe ka jetuar aty pra Egjyptianeve, kurse sipas mitologjiseAFER ose
AFRO , quhej i biri i Herkulit dhe nga ky e mori emrin Afrika.

AMERIKA:Toka qe e zbuloi Kolombi , ne fillim u quajt Nova
Granata dhe pastaj u quajt Kolombi ,per nder te kolombit Spanjollet
kontinentin e ri ne fillim zyrtarishte ,e quajten Indias. Emri Amerike
per here te pare u pa ne vepren "Traktat i kozmografise" botuar me
1507ne shen-Die(France) Kjo u be per nder te Amerigo Vespucit, e per ti
dhene Amerike emrin Botes se re. Megjithate Amerigo Vespuçi ne
doreshkrimet e tije , ne ato çfar kane mbetur, ka perdorur gjithnje
emrin Bota e re"

ANKTARTD-a:Anktartide , quhen tokat e rrethit polar te jugut ,qe
kane nje madhesi sa Australia dhe Evropa Emri Anktartide eshte fjale e
perbere e Greqishtes nga Anti(kunder) dhe Arktikos(i veriut) pra,
kunder Veriut

AZI-A:Sipas mitologjise , Azia ishte nimf , e bija e Oqeanit dhe
tetit , bashkeshortja e Japetit .Thuhej se kjo i dha emrin kontinentit
te Azise
Japeti ishte njeri nga Titanet, i biri i Qiellit (Oranit)dhe Tokes(Gjea), babai i Atlantit , Primitheut , Epimeteut dhe Esperos

OQEANI-A:Si pjese perberese e nje pjese te Tokes, eshte e
perbere nga nje numer shume i madh ishujsh dhe nga toka me e vogel e te
gjitha kontineteve , qe quhet Australi Emri Oqeani vjen nga OCEANUS-i
ne latinishte.Perendi , i shoqi i Tetis-tetiq , nimfe detare , nena e
Akilit , qe e pati me Peleun.Ne ILIADE , Oqeani , quhej dhe perendia e
Zotave , me te cilin shprehet mendimi i vjeter , i te vjeterve se ,
elementi i pare prej te cilet rjedhin gjithe te tjeret eshte uji.

AUSTRALI-A:Toka kontinentale e Oqeanise .Eshte fjale nga
latinishtja , qe do te thot I JUGUT dhe u quajt me kete emer , duke
pasur parasyshe poziten e saj ne jug
Xhon Rehinold (1729-1798) studioi shkencat e natyres dhe e shoqeroi
COOC-ku ne udhetimin e tije rreth botes , ky qe i pari qe e propozoi ,
qe toka kontinentale e Oqeanise , te quhet Australi, qe deri ahere
quhej Hollanda e re.

EVROPE-A:Sipas mitologjise ishte e bija e Agenores , mbret i
Fenikise dhe e motra e Kadmi , kryetar i nje kolonie , qe ishte e
vendosur ne Greqi. Evropa e paisur me nje bukuri te rralle , qe
grabitur nga Zeusi -Jovi nene formen e nje demi dhe u dergua ne ate
pjese te tokes , qe mori dhe emrin e saj-Evrope.
Evrop u quajt dhe asteroidi i 167-te i zbuluar nga Pogson , me 17 prill 1864.

Morena1-5957|Data:27 10 2010 -16:42|post:29224|Kete nuk e dija me heret....thnx Morena.
 
     28 10 2010 (09:07)
  Morena1

Morena1


Register: 07 09 2010
From: Greece
Points: 122
AFRIKA: Simbas disave rrjedh nga emri Afer.Popull shume i lashte
, qe ka jetuar aty pra Egjyptianeve, kurse sipas mitologjiseAFER ose
AFRO , quhej i biri i Herkulit dhe nga ky e mori emrin Afrika.

AMERIKA:Toka qe e zbuloi Kolombi , ne fillim u quajt Nova
Granata dhe pastaj u quajt Kolombi ,per nder te kolombit Spanjollet
kontinentin e ri ne fillim zyrtarishte ,e quajten Indias. Emri Amerike
per here te pare u pa ne vepren "Traktat i kozmografise" botuar me
1507ne shen-Die(France) Kjo u be per nder te Amerigo Vespucit, e per ti
dhene Amerike emrin Botes se re. Megjithate Amerigo Vespuçi ne
doreshkrimet e tije , ne ato çfar kane mbetur, ka perdorur gjithnje
emrin Bota e re"

ANKTARTD-a:Anktartide , quhen tokat e rrethit polar te jugut ,qe
kane nje madhesi sa Australia dhe Evropa Emri Anktartide eshte fjale e
perbere e Greqishtes nga Anti(kunder) dhe Arktikos(i veriut) pra,
kunder Veriut

AZI-A:Sipas mitologjise , Azia ishte nimf , e bija e Oqeanit dhe
tetit , bashkeshortja e Japetit .Thuhej se kjo i dha emrin kontinentit
te Azise
Japeti ishte njeri nga Titanet, i biri i Qiellit (Oranit)dhe Tokes(Gjea), babai i Atlantit , Primitheut , Epimeteut dhe Esperos

OQEANI-A:Si pjese perberese e nje pjese te Tokes, eshte e
perbere nga nje numer shume i madh ishujsh dhe nga toka me e vogel e te
gjitha kontineteve , qe quhet Australi Emri Oqeani vjen nga OCEANUS-i
ne latinishte.Perendi , i shoqi i Tetis-tetiq , nimfe detare , nena e
Akilit , qe e pati me Peleun.Ne ILIADE , Oqeani , quhej dhe perendia e
Zotave , me te cilin shprehet mendimi i vjeter , i te vjeterve se ,
elementi i pare prej te cilet rjedhin gjithe te tjeret eshte uji.

AUSTRALI-A:Toka kontinentale e Oqeanise .Eshte fjale nga
latinishtja , qe do te thot I JUGUT dhe u quajt me kete emer , duke
pasur parasyshe poziten e saj ne jug
Xhon Rehinold (1729-1798) studioi shkencat e natyres dhe e shoqeroi
COOC-ku ne udhetimin e tije rreth botes , ky qe i pari qe e propozoi ,
qe toka kontinentale e Oqeanise , te quhet Australi, qe deri ahere
quhej Hollanda e re.

EVROPE-A:Sipas mitologjise ishte e bija e Agenores , mbret i
Fenikise dhe e motra e Kadmi , kryetar i nje kolonie , qe ishte e
vendosur ne Greqi. Evropa e paisur me nje bukuri te rralle , qe
grabitur nga Zeusi -Jovi nene formen e nje demi dhe u dergua ne ate
pjese te tokes , qe mori dhe emrin e saj-Evrope.
Evrop u quajt dhe asteroidi i 167-te i zbuluar nga Pogson , me 17 prill 1864.
 
     27 10 2010 (16:42)
  ricco

ricco


Register: 26 01 2007
From: Macedonia
Points: 559
A e dini se bazat e lumturis jane:
Mos urrej asnje njeri, sado qe te gaboje ndaj teje!-
Mos u brengos asnjehere dhe vetem shtoji duate!-
Jeto ne thjeshtesi, sado qe te jesh i ngritur!-
Mendo per te mira, sado qe sprovat jane te shumta!-

Buzeqesh (vazhdimisht), edhe atehere kur zemra te pikon gjak!
 
     05 10 2010 (14:40)
  ricco

ricco


Register: 26 01 2007
From: Macedonia
Points: 559
A e dini se maltretoj cdo dite nga nje Orbit deri ne dreke!
 
     05 10 2010 (09:43)
  Humejza

Humejza


Register: 07 09 2010
From:
Points: 32
A e dini se kte Netezen kam YLL e pertej yjeve
 
     04 10 2010 (17:58)
  ricco

ricco


Register: 26 01 2007
From: Macedonia
Points: 559
A e dini qe dita e pare e javes eshte pika ime e dobte!
 
     04 10 2010 (09:53)
  Divine

Divine


Register: 16 02 2010
From:
Points: 2
huaneta ka thene me pare:
Divine ka thene me pare:
huaneta ka thene me pare:
A e dini se...do ta mbys nje dite kte Divinen me huga ree per qejfin tim,amo kur te rikthehem me 10-she nga shkolla.
huaneta-668|Data:03 10 2010 -17:52|post:27575|


A e dini se...... i shpetova dhe per nje jave betimit te huanetes qe do me mbys ?
Divine-302|Data:03 10 2010 -17:55|post:27576|


hahhahaha mire shpetove tii,A e dini se....kte jave une do shkoj te ushtroj karate hihiihih
huaneta-668|Data:03 10 2010 -18:00|post:27579|


huaneta
 
     03 10 2010 (18:03)
  huaneta

huaneta


Register: 05 03 2010
From:
Points: 1813
Divine ka thene me pare:
huaneta ka thene me pare:
A e dini se...do ta mbys nje dite kte Divinen me huga ree per qejfin tim,amo kur te rikthehem me 10-she nga shkolla.
huaneta-668|Data:03 10 2010 -17:52|post:27575|


A e dini se...... i shpetova dhe per nje jave betimit te huanetes qe do me mbys ?
Divine-302|Data:03 10 2010 -17:55|post:27576|


hahhahaha mire shpetove tii,A e dini se....kte jave une do shkoj te ushtroj karate hihiihih
 
     03 10 2010 (18:00)
  Divine

Divine


Register: 16 02 2010
From:
Points: 2
huaneta ka thene me pare:
A e dini se...do ta mbys nje dite kte Divinen me huga ree per qejfin tim,amo kur te rikthehem me 10-she nga shkolla.
huaneta-668|Data:03 10 2010 -17:52|post:27575|


A e dini se...... i shpetova dhe per nje jave betimit te huanetes qe do me mbys ?
 
     03 10 2010 (17:55)
Pages     Key     3 Page 1  2   3  Total:28 post