logo meemira.com

Original news    English    Italian    Albanian   

Kolla te femijet
Autor Arsen - 26 febbraio 2012 09:58
  

Percjellja e kujdesshme e shendetit tuaj mund te ju ndihmoje te identifikoni simptoma tjera. Mbani mend, kolla eshte vetem simptome, jo semundje, dhe shpeshhere rendesia e kollen mund te percaktohet kur zhvillohen simptomat tjera.
Femijet mund-

te zhvillojne kollin nga semundje ose shkaktare qe zakonisht nuk i prekin te rriturit, siē jane:
Infeksione te sistemit respirator. Bllokim i rrugeve ajrore nga ndonje objekt i vogel i inhaluar, si ushqimi, pjese e lojerave, ose ndonje gje tjeter.
Ekspozimi ndaj tymit te duhanit te prinderve ose te tjereve ne prani te te cileve tymosin.
Problemet emocionale ose psikologjike. Kolla “psikogjenike” e thate, joproduktive, paraqitet me shpesh tek femijet se sa tek te rriturit.
Shume kollitje shkaktohen nga semundje virale. Antibiotiket nuk perdoren per sherimin e semundjeve virale dhe sigurisht nuk ndikojne ne infeksionin viral. Perdorimi i panevojshem i antibiotikeve rrit rrezikun e reaksioneve alergjike, ose efekteve anesore te antibiotikeve, si nauzea, vjellja, diarreja, infeksione tjera. Antibiotiket mund te shkaterrojne bakteret e dobishme dhe te lejojne zhvillimin e baktereve te rrezikshme rezistente ne barna.

Burimi: Telegrafi
-

Condividi: facebook twitter linkedin myspace technorati yahoo google reddit wikio okno del.icio.us Digg Segnalo
ArchivioArchivio CercaCerca InviaInvia StampaStampa PDFPDF RSSRSS Letture 51999, stampe 12 ©


Meemira.com