logo meemira.com
njoftime pune

     

 
2 Page 1  2  Total:15 post
Dreams HOME FORUMS Ekonomia Shqiptare Bankat Shqiptare - Kredi ne banke !
Bankat Shqiptare - Kredi ne banke ! - 05 05 2011 - 00:46
  DreamsProfili per: Dreams    

Foto Albumi Dreams   

Miqte e Dreams  

Forumi juaj Dreams   

Bankat shqiptare tashme jane bere nje zgjidhje per problemet e popullit.

Shume njerez kane zgjidhur dhe problemet me familjar dhe fisin e tyre.Shpesh here u ka bere vaki te trokisini apo tju trokasin njerez te fisit per leke borxh.

Deshi zoti tashme jane bankat...

A keni marre ndonjehere kredi ne bankat shqiptare?

Keni marre ne euro apo ne leke?(do keshilloja ne leke)

A ju ka ndihmuar kredija?
  Share on FaceBook
makina ne shitje

   01 01 1970 (01:00)
  gigo

gigo


Register: 29 01 2010
From: Italy
Points: 307
User112221 ka thene me pare:
me duhet te mare nje kredi pere te blere disa gjera per dyqanin kam nje qender interneti si mund te veproj ose si me udhezoni ju?hera e pare qe me duhet te mare
User112221-20100714112221|Data:04 05 2011 -22:14|post:37648|
sa leke te duhen or mike se po te japim kredi private

 
     05 05 2011 (00:46)
  User112221

User112221
me duhet te mare nje kredi pere te blere disa gjera per dyqanin kam nje qender interneti si mund te veproj ose si me udhezoni ju?hera e pare qe me duhet te mare
 
     04 05 2011 (22:14)
  Mice

Mice


Register: 01 03 2010
From:
Points: 998
-ARDI- ka thene me pare:
-ARDI- ka thene me pare:
Dr.RONI ka thene me pare:
Kredi ne euro apo kredi ne leke?

Gjithmone mereni kredine ne Euro
Çdokush qe drejtohet te marre nje kredi per te blere shtepi eshte vene para dilemes ta marre ate ne lek apo ne euro. Dy vitet e fundit bankat tregtare kane nje rekomandim te forte sipas te cilit kredia duhet marre ne ate monedhe qe ke te ardhurat.

Nga ana tjeter sektori i ndertimit operon me monedhen evropiane. Keshtu qe dilema mbetet, ndonese bankat preferojne me shume te kreditojne ne leke. Atehere si te veproje klienti.

Duke pare tregun mund te marrim nje zgjidhje. Ne serine e krahasimeve qe kemi bere me bankat tregtare pame se te marresh kredi ne leke eshte shume me shtrenjte se te marresh te njejten sasi parash ne euro. Konkretisht nese merr 100 mije euro ne banken “Intesa San Paolo” kesti i kredise eshte 868 euro. Nese vleren ekuivalente me nje kurs 138 leke per euro e merr ne leke pra 138 milion leke te vjetra kredi atehere kesti eshte 1.575 000 leke te vjetra ose e konvertuar me te njejtin kurs 1136 euro. Diferenca 268 euro eshte ajo qe klienti e humb çdo muaj nese kredine e merr ne leke. Ne Tirana Bank kesti i kredise ne euro rezulton 900 euro ne muaj ndersa vlera ekuivalente ne leke eshte 1.623 800 leke te vjetra ose e konvertuar eshte 1171 euro. Diferenca ketu eshte 271 euro.

Me te njejtat perllogaritje rezulton se ne Raiffasen Bank dhe ne BKT diferencat mes kesteve jane perkatesisht 224 euro dhe 138 euro. E theksojme se diferencat jane humbje per klientin thjeshte per faktin nese kredine e merr ne euro apo lek. Rekomandimi i forte qe kredia te merret ne lek me gjuhen e tregut bie. Shkaqet se perse kredia ne lek eshte me e shtrenjte jane shume. Por ajo qe bankat nuk ua thone klienteve te tyre eshte se çfare ndryshimesh kane kredite ne monedha te ndryshme. Madje ata vetem ne kete rast kane qene strikte ne zbatimin e rekomandimit te bankes qendrore. Arsyeja eshte e thjeshte, fitojne me shume nese kreditojne ne lek./Alsat
Dr.RONI-2|Data:13 01 2011 -19:58|post:34052|


prsh Roni
Doja te beja nje krahasim te interesave te kredive te bankave ne shqiperi me bankat angleze,por qe te beja kete gje me duhej te di se sa vjet eshte ne shqiperi shlyerja e borgjit ne bankat shqiptare,pasi ne angli kredite shtepiake jane 25 vjet.Di gje se sa eshte afati kohor ne shqiperi i kredise qe merr per blerje shtepish?

-ARDI--17|Data:15 01 2011 -12:48|post:34126|Atehehere duke u nis tek shkrimi i ronit dua te bej 1 krahasim me kredite qe jane ne angli
Po i marr shifrat e plota qe te kuptohen sa me mire shifrat
Ne angli nese merr nje kredi 200.000 pound ne banke paguan afersisht 1000 pound ne muaj
Po ta kthejme kete me kursin e sotem qe eshte 1 pound=1.2 euro dalim ne konklkuzionin qe ne angli nese merr 200.000 pound jane 2400 mij eurodhe i bie te paguash 1200 euro ne muaj
Ne shqiperi 100.000 i bie afersisht tek 900 euro ne muaj
Nese e njejta kredi meret ne shqiperi pra 240.000 euro atehere ne shqiperi duhet te paguash rreth 2200 euro ne muaj
Per 1 vit ne angli i bie te paguash 12 muaj x 1200 ne muaj =14400 euro
Ne shqiperi per 1 vit i bie 12 muaj x 2200 ne muaj =26400 euro ne vit
Pra ndryshimi mes anglise dhe shqiperise per te njejten kredi per 1 vit eshte qe ne shqiperi paguan 12 mij euro me shume se ne angli dhe per 25 vjet i bie qe ne shqiperi te paguash 300.mij euro me shume se sa paguhet ne angli ,dmth gati 2 here me madhe se ne angli eshte interesi bankar per kredine e nje shpie ne shqiperi se sa ne angli......ca katastrofe

-ARDI--17|Data:16 01 2011 -11:41|post:34141|
Upa puna me ardhe me jetu ne Angli , ardo na pronoto naj shpi andej re per njia 4 vjet na ndihmon dot :(
 
     16 01 2011 (12:15)
  -ARDI-

-ARDI-


Register: 14 07 2005
From:
Points: 3836
-ARDI- ka thene me pare:
Dr.RONI ka thene me pare:
Kredi ne euro apo kredi ne leke?

Gjithmone mereni kredine ne Euro
Çdokush qe drejtohet te marre nje kredi per te blere shtepi eshte vene para dilemes ta marre ate ne lek apo ne euro. Dy vitet e fundit bankat tregtare kane nje rekomandim te forte sipas te cilit kredia duhet marre ne ate monedhe qe ke te ardhurat.

Nga ana tjeter sektori i ndertimit operon me monedhen evropiane. Keshtu qe dilema mbetet, ndonese bankat preferojne me shume te kreditojne ne leke. Atehere si te veproje klienti.

Duke pare tregun mund te marrim nje zgjidhje. Ne serine e krahasimeve qe kemi bere me bankat tregtare pame se te marresh kredi ne leke eshte shume me shtrenjte se te marresh te njejten sasi parash ne euro. Konkretisht nese merr 100 mije euro ne banken “Intesa San Paolo” kesti i kredise eshte 868 euro. Nese vleren ekuivalente me nje kurs 138 leke per euro e merr ne leke pra 138 milion leke te vjetra kredi atehere kesti eshte 1.575 000 leke te vjetra ose e konvertuar me te njejtin kurs 1136 euro. Diferenca 268 euro eshte ajo qe klienti e humb çdo muaj nese kredine e merr ne leke. Ne Tirana Bank kesti i kredise ne euro rezulton 900 euro ne muaj ndersa vlera ekuivalente ne leke eshte 1.623 800 leke te vjetra ose e konvertuar eshte 1171 euro. Diferenca ketu eshte 271 euro.

Me te njejtat perllogaritje rezulton se ne Raiffasen Bank dhe ne BKT diferencat mes kesteve jane perkatesisht 224 euro dhe 138 euro. E theksojme se diferencat jane humbje per klientin thjeshte per faktin nese kredine e merr ne euro apo lek. Rekomandimi i forte qe kredia te merret ne lek me gjuhen e tregut bie. Shkaqet se perse kredia ne lek eshte me e shtrenjte jane shume. Por ajo qe bankat nuk ua thone klienteve te tyre eshte se çfare ndryshimesh kane kredite ne monedha te ndryshme. Madje ata vetem ne kete rast kane qene strikte ne zbatimin e rekomandimit te bankes qendrore. Arsyeja eshte e thjeshte, fitojne me shume nese kreditojne ne lek./Alsat
Dr.RONI-2|Data:13 01 2011 -19:58|post:34052|


prsh Roni
Doja te beja nje krahasim te interesave te kredive te bankave ne shqiperi me bankat angleze,por qe te beja kete gje me duhej te di se sa vjet eshte ne shqiperi shlyerja e borgjit ne bankat shqiptare,pasi ne angli kredite shtepiake jane 25 vjet.Di gje se sa eshte afati kohor ne shqiperi i kredise qe merr per blerje shtepish?

-ARDI--17|Data:15 01 2011 -12:48|post:34126|Atehehere duke u nis tek shkrimi i ronit dua te bej 1 krahasim me kredite qe jane ne angli
Po i marr shifrat e plota qe te kuptohen sa me mire shifrat
Ne angli nese merr nje kredi 200.000 pound ne banke paguan afersisht 1000 pound ne muaj
Po ta kthejme kete me kursin e sotem qe eshte 1 pound=1.2 euro dalim ne konklkuzionin qe ne angli nese merr 200.000 pound jane 2400 mij eurodhe i bie te paguash 1200 euro ne muaj
Ne shqiperi 100.000 i bie afersisht tek 900 euro ne muaj
Nese e njejta kredi meret ne shqiperi pra 240.000 euro atehere ne shqiperi duhet te paguash rreth 2200 euro ne muaj
Per 1 vit ne angli i bie te paguash 12 muaj x 1200 ne muaj =14400 euro
Ne shqiperi per 1 vit i bie 12 muaj x 2200 ne muaj =26400 euro ne vit
Pra ndryshimi mes anglise dhe shqiperise per te njejten kredi per 1 vit eshte qe ne shqiperi paguan 12 mij euro me shume se ne angli dhe per 25 vjet i bie qe ne shqiperi te paguash 300.mij euro me shume se sa paguhet ne angli ,dmth gati 2 here me madhe se ne angli eshte interesi bankar per kredine e nje shpie ne shqiperi se sa ne angli......ca katastrofe
 
     16 01 2011 (11:41)
  Ester

Ester


Register: 15 02 2010
From:
Points: 12
TA THEM UNE ARDI E NJEJTA SI NE ANGLI
EDHE KETU DERI NE 25 VJET I KE.,
 
     15 01 2011 (12:59)
  -ARDI-

-ARDI-


Register: 14 07 2005
From:
Points: 3836
Dr.RONI ka thene me pare:
Kredi ne euro apo kredi ne leke?

Gjithmone mereni kredine ne Euro
Çdokush qe drejtohet te marre nje kredi per te blere shtepi eshte vene para dilemes ta marre ate ne lek apo ne euro. Dy vitet e fundit bankat tregtare kane nje rekomandim te forte sipas te cilit kredia duhet marre ne ate monedhe qe ke te ardhurat.

Nga ana tjeter sektori i ndertimit operon me monedhen evropiane. Keshtu qe dilema mbetet, ndonese bankat preferojne me shume te kreditojne ne leke. Atehere si te veproje klienti.

Duke pare tregun mund te marrim nje zgjidhje. Ne serine e krahasimeve qe kemi bere me bankat tregtare pame se te marresh kredi ne leke eshte shume me shtrenjte se te marresh te njejten sasi parash ne euro. Konkretisht nese merr 100 mije euro ne banken “Intesa San Paolo” kesti i kredise eshte 868 euro. Nese vleren ekuivalente me nje kurs 138 leke per euro e merr ne leke pra 138 milion leke te vjetra kredi atehere kesti eshte 1.575 000 leke te vjetra ose e konvertuar me te njejtin kurs 1136 euro. Diferenca 268 euro eshte ajo qe klienti e humb çdo muaj nese kredine e merr ne leke. Ne Tirana Bank kesti i kredise ne euro rezulton 900 euro ne muaj ndersa vlera ekuivalente ne leke eshte 1.623 800 leke te vjetra ose e konvertuar eshte 1171 euro. Diferenca ketu eshte 271 euro.

Me te njejtat perllogaritje rezulton se ne Raiffasen Bank dhe ne BKT diferencat mes kesteve jane perkatesisht 224 euro dhe 138 euro. E theksojme se diferencat jane humbje per klientin thjeshte per faktin nese kredine e merr ne euro apo lek. Rekomandimi i forte qe kredia te merret ne lek me gjuhen e tregut bie. Shkaqet se perse kredia ne lek eshte me e shtrenjte jane shume. Por ajo qe bankat nuk ua thone klienteve te tyre eshte se çfare ndryshimesh kane kredite ne monedha te ndryshme. Madje ata vetem ne kete rast kane qene strikte ne zbatimin e rekomandimit te bankes qendrore. Arsyeja eshte e thjeshte, fitojne me shume nese kreditojne ne lek./Alsat
Dr.RONI-2|Data:13 01 2011 -19:58|post:34052|


prsh Roni
Doja te beja nje krahasim te interesave te kredive te bankave ne shqiperi me bankat angleze,por qe te beja kete gje me duhej te di se sa vjet eshte ne shqiperi shlyerja e borgjit ne bankat shqiptare,pasi ne angli kredite shtepiake jane 25 vjet.Di gje se sa eshte afati kohor ne shqiperi i kredise qe merr per blerje shtepish?
 
     15 01 2011 (12:48)
  Ester

Ester


Register: 15 02 2010
From:
Points: 12
RONI reklam e bukura reklam imagjino te maresh nje kredi per te bler shtepi
te rjepin te gjalle pothuajse gjysem per gjysem eshte % sa do maresh aq do japesh
RONO me bankat jemi lare e thare me to.,,
shohin vetem interesin e tyre.,
 
     15 01 2011 (12:25)
  Dreams

Dreams


Register: 25 10 2004
From:
Points: 1564
Kredi ne euro apo kredi ne leke?

Gjithmone mereni kredine ne Euro
Çdokush qe drejtohet te marre nje kredi per te blere shtepi eshte vene para dilemes ta marre ate ne lek apo ne euro. Dy vitet e fundit bankat tregtare kane nje rekomandim te forte sipas te cilit kredia duhet marre ne ate monedhe qe ke te ardhurat.

Nga ana tjeter sektori i ndertimit operon me monedhen evropiane. Keshtu qe dilema mbetet, ndonese bankat preferojne me shume te kreditojne ne leke. Atehere si te veproje klienti.

Duke pare tregun mund te marrim nje zgjidhje. Ne serine e krahasimeve qe kemi bere me bankat tregtare pame se te marresh kredi ne leke eshte shume me shtrenjte se te marresh te njejten sasi parash ne euro. Konkretisht nese merr 100 mije euro ne banken “Intesa San Paolo” kesti i kredise eshte 868 euro. Nese vleren ekuivalente me nje kurs 138 leke per euro e merr ne leke pra 138 milion leke te vjetra kredi atehere kesti eshte 1.575 000 leke te vjetra ose e konvertuar me te njejtin kurs 1136 euro. Diferenca 268 euro eshte ajo qe klienti e humb çdo muaj nese kredine e merr ne leke. Ne Tirana Bank kesti i kredise ne euro rezulton 900 euro ne muaj ndersa vlera ekuivalente ne leke eshte 1.623 800 leke te vjetra ose e konvertuar eshte 1171 euro. Diferenca ketu eshte 271 euro.

Me te njejtat perllogaritje rezulton se ne Raiffasen Bank dhe ne BKT diferencat mes kesteve jane perkatesisht 224 euro dhe 138 euro. E theksojme se diferencat jane humbje per klientin thjeshte per faktin nese kredine e merr ne euro apo lek. Rekomandimi i forte qe kredia te merret ne lek me gjuhen e tregut bie. Shkaqet se perse kredia ne lek eshte me e shtrenjte jane shume. Por ajo qe bankat nuk ua thone klienteve te tyre eshte se çfare ndryshimesh kane kredite ne monedha te ndryshme. Madje ata vetem ne kete rast kane qene strikte ne zbatimin e rekomandimit te bankes qendrore. Arsyeja eshte e thjeshte, fitojne me shume nese kreditojne ne lek./Alsat
 
     13 01 2011 (19:58)
  User092605

User092605
Quote to: PRIDE | User id:56 | Nr: post:5117 | Forum id:65 | Data:Mar Mon 08 03 2010 (13:07:48) |

Jo mer se une nje here kam qene aty ene mora frike.Por me beri pershtypje si e priten ate te shkretin.
Sa u ul ai, i tha kjo zonja:Ti zotri ca do?

Dua te marr leket tha ai se kam hall edhe dua te prish interesat:
Ajo:Sa leke ke ti?
Ai:20.000.000 (mendoj me te vjetra )
Ajo:Prit aty

Une ndenja nja 1 ore aty edhe se pash ta therriste njeri.
 
     08 03 2010 (13:17)
  PRIDE

PRIDE


Register: 28 01 2010
From: Albania
Points: 197
O RONI ATE TE SHKRETIN E KAN PRITUR KEQ SE KA QENE NGA FSHATI,SE KUPTOVE TI.
KURSE SA PER BANKAT AMA TE KEQEN MOS NA I ZERE ME GOJE.
APO PO I BEN REKLAM BANKES QE TE KAN PRITUR MIRE
 
     08 03 2010 (13:07)
Pages     Key     2 Page 1  2  Total:15 post