logo meemira.com
njoftime pune

     

 
2 Page 1  2  Total:11 post
BiG MaMa HOME FORUMS Thenie filozofike,domethenese dhe shume aktuale!!! PSIKOLOGJIA
PSIKOLOGJIA - 06 10 2011 - 13:19
  BiG MaMaProfili per: BiG MaMa    

Foto Albumi BiG MaMa   

Miqte e BiG MaMa  

Forumi juaj BiG MaMa   

Nje mendim i vleresuar ne vetvete shpesh gjen konfrontime ne idete dhe mendimet e personave qe ju rrine prane.
Mbase nje mendim qe gjen pergjigje tek te gjithe do te ishte me pozitiv dhe relaksues. Shtroni problemet tuaja....
  Share on FaceBook
makina ne shitje

   01 01 1970 (01:00)
  besniku

besniku


Register: 06 10 2011
From:
Points: 0
V.I.P ka thene me pare:
Probleme me teh te drejten nuk kam....Por po mundohem ta perkufizoj me pak fjale...

Psikologjia eshte shkenca mbi shpirtin.

Psikologjia studion proceset dhe sjelljet e vetedijshme dhe te pavetedijshme psikike
te individit.

Psikologjia studion ne aspektin shkencor sjelljen dhe proceset psikike.

Objekti i interesimit te psikologeve perfshin sistemin nervor, ndjenjat dhe percepcionin, te mesuarit dhe kujtesen, intelegjencine, gjuhen dhe te folurit, mendimin, rriten dhe zhvillimin, personalitetin, stresin dhe shendetin, šrregullimet psikologjike, menyrat e zbutjes dhe te menjanimit te šrregullimeve psikologjike, sjelljen seksuale, si dhe sjelljen e njerezve ne rrethana sociale, d.m.th. ne grupe te ndryshme dhe ne organizata shoqerore.

PSIKOLOGJIA SI SHKENC╦

Psikologjia, si edhe shkencat e tjera, perpiqet t'i pershkruaje, sqaroje, parashohe
dhe kontrolloje dukurite qe i studion. Pra, psikologjia perpiqet te pershkruaje, sqaroje,
parashohe dhe kontrolloje sjelljen dhe proceset psikike.

Kurdohere qe kjo eshte e mundur, emertimet dhe nocionet pershkruese lidhen me
teorine. Teorite paraqesin formesimin e teresishem te raporteve te qarta midis dukurive
te vrojtuara. Teorite psikologjike mbeshteten ne supozimet mbi sjelljen dhe proceset
psikike, permbajne pohime mbi parimet dhe ligjshmerite qe sundojne midis tyre dhe na
bejne te mundshem paraqitjen e sqarimeve dhe te parashikimeve.

Teorite psikologjike mund t'i nderlidhin pohimet mbi sjelljen (siš eshte te ushqyerit ose agresioni), proceset psikike (mentale) (siš jane qendrimet ose parafytyrimet), si dhe mbi strukturat anatomike ose proceset biologjike.

Per shembull, shume prej reaksioneve tona ndaj droges sikurse ndaj alkoolit apo marihuanes, mund te maten kur manifestohen ne sjellje, e supozohet se ajo sjellje shpreh veprimin biokimik te drogave si dhe parashikimet tona (mentale) mbi ndikimin e tyre.

Psikologet verifikojne, gjithashtu, teorite e veta te perpiluara me kujdes me ane te metodave hulumtuese, siš jane hulumtimet dhe eksperimentet ne terren.

Teoria e kenaqshme psikologjike na i ben te mundshme parashikimet. Per shembull, teoria e kenaqshme mbi urine do te na beje te mundshem parashikimin kur do te hane njerezit e kur jo.

Mirepo, ne psikologji per shume teori eshte konstatuar se nuk jane te afta te
sqarojne ose parashikojne ate qe eshte verejtur. Per kete arsye, ato teori jane braktisur
ose jane ndryshuar.

Nocioni i kontrollimit te sjelljeve dhe te proceseve psikike eshte kontravers. Disa njerez gabimisht mendojne se psikologet kerkojne menyra qe t'i shtyjne njerezit e tjere ta bejne ate qe u urdherohet - sikurse kukullave ne pe. Kjo nuk eshte ashtu.

Psikologet jane te prirur te besojne ne dinjitetin e qenieve njerezore, kurse dinjiteti i njeriut kerkon qe njerezit te jene te lire te marrin vendime te veta dhe te zgjedhin sjelljen e vet. Tere kohen psikologet mesojne gjithnje e me shume per ndikimet ne sjelljen e njeriut, por ate dijeni ata e aplikojne vetem ne baze te kerkeses dhe per t'u ndihmuar njerezve ne realizimin e
nevojave te tyre.

V.I.P-71|Data:13 02 2010 -12:08|post:1305|


 
     06 10 2011 (13:19)
  Mice

Mice


Register: 01 03 2010
From:
Points: 998
Quote to: Virusi-System-64 | User id:71 | Nr: post:1305 | Forum id:66 | Data:Feb Sat 13 02 2010 (12:08:51) |po dyshoj se per cfare studion Virusi ?? ,,,,se Psikologjin po i njohka mjaft mjaft mirrrrrrrrrrrr
 
     02 04 2010 (09:30)
  jana

jana


Register: 02 02 2010
From:
Points: 1281
pse te gjitha psikologet ato qe jane femra jane shume simpatike si shpjegohet?;);););)
 
     19 03 2010 (15:30)
  ANGEL BOY

ANGEL BOY


Register: 07 02 2010
From: Albania
Points: 678
sa psogole mir po sot qe nuk kam menje une [per te dhen prgj pne lidhje me kete tem si i bohet o psikologe???? eshte nje fenomen qe e vujm ne kete dit si tja bejm na jep nje prgj angel per gazeten intervista??flm per mirkuptimin psokologe pres prgj:gjuhhttp://www.meemira.com/sistemi/inc/tablebbcodes.php?tabelina=1&des;););)tinacioni=tekstipost&web=http://www.meemira.coma
 
     14 02 2010 (12:16)
  SWEET ANGEL

SWEET ANGEL


Register: 28 01 2010
From: Albania
Points: 32
 
     13 02 2010 (20:52)
  PRIDE

PRIDE


Register: 28 01 2010
From: Albania
Points: 197
Lily was here... c'hyne provokimi i psikologjise ketu.
DHE MOS HARRO SE NUK PROVOKOHEM KOLLAJ UNE.
 
     13 02 2010 (20:37)
  BiG MaMa

BiG MaMa


Register: 10 02 2010
From: Sweden
Points: 344
PRIDE
MOS U PROVOKO NGA PSIKOLOG-ja!;););)(lejohet edhe pak humor besoj)
KAM XHAN GOCA MIRE
 
     13 02 2010 (19:37)
  User5610

User5610
Quote to: [b]Lily was here... | User id:272 | Nr: post:1330 | Forum id:66 | Data:Feb Sat 13 02 2010 (19:08:44) |

UNE NUK MENDOJ PER T'JA TUFUR ASKUJT[/b]
 
     13 02 2010 (19:22)
  BiG MaMa

BiG MaMa


Register: 10 02 2010
From: Sweden
Points: 344
PRIDE!
TEMA ESHTE E HAPUR EDHE E LIRE QE TE SHKRUANI CTE DONI NE LIDHJE ME TE,FENOMENE KA SHUME E NDODHIN PERDITE,E UNE S'DOJA ATO TUAJAT PERSONALE.MEGJITHATE, MEQE RE FJALA KUSH KA NEVOJE PER PSIKOLOG,E KA GJETUR GIA
(desh ma kishe tuf PRIDE eeeeeeee ) ;););););););)
 
     13 02 2010 (19:08)
  PRIDE

PRIDE


Register: 28 01 2010
From: Albania
Points: 197
QE TE FLASESH PER FILOZOFINE DHE PSIKOLOGJINE KA SHUME PER TE THENE .
JEPNI JU NJE ARGUMENT SE KU DUHET TE PERQENDOHEMI PER TE FOLUR.
SE QE TE SHTROJME NJE PROBLEM TONIN I BIJE TE JENI JU PSIKOLOG-JA.


RESPEKTE.
 
     13 02 2010 (12:12)
Pages     Key     2 Page 1  2  Total:11 post