logo meemira.com
njoftime pune

     

 Vetem FORUM OWNER mund te hapi tema te reja
0 Page Total:0 post
Evis HOME FORUMS Teknologji dhe Shkence Ndertohet aparati me 6milion foto ne sekonde!
Ndertohet aparati me 6milion foto ne sekonde! - 31 07 2010 - 11:34
  EvisProfili per: Evis    

Foto Albumi Evis   

Miqte e Evis  

Forumi juaj Evis   

Ne Universitetin e Kalifornise eshte ndertuar aparati fotografik me i shpejte ne bote fale teknologjise “Steam”.

Kete arritje e ka konkretizuar profesori Bahram Jalali, sipas te cilit, aparati mund te fiksoje rreth 6 milione imazhe ne sekonde, ose me sakte, mund te beje nje fotografi ne cdo gjysme miliarde sekonde. Por ky zbulim nuk vendos nje limit, pasi shume shpejt mund te prodhohet nje tjeter aparat qe ben 10 milione foto ne sekonde.

Teknologjia Steam nuk lejon qe shpejtesia me te cilen kryhen fotot, te humbase ndricimin, cka do te thote se edhe cilesia eshte e nje niveli te larte. Mrekullia e vertete e ketij aparati eshte se ai perdor nje detektor. Nderkohe, kjo shpikje mund te sherbeje shume ne shkencen e se ardhmes, pasi mjafton te imagjinojme sa i cmueshem mund te jete aparati ne fotografimin e mekanizmave te prodhimit qelizor per te vezhguar procesin e riprodhimit te qelizave.
  Share on FaceBook
makina ne shitje

   01 01 1970 (01:00)
Pages     Key     0 Page Total:0 post