††logo meemira.com

  

 Nuk lejohet postimi nga antare te pa regjistruar.
1 Page 1 Total:2 post
dr.Dugii HOME FORUMS Keshilla Mjeksore Miastenia Gravis
Miastenia Gravis - 26 10 2012 - 13:53
  dr.DugiiProfili per: dr.Dugii    

Foto Albumi dr.Dugii   

Miqte e dr.Dugii  

Forumi juaj dr.Dugii   

Shume toksina, barna dhe semundje nerhyjne pikerisht ne ngjarjet qe ndodhin ne bashkimin neuromuskular. Miastenia Gravis karaktirizohet nga pakesimi i vazhdushem i receptorve te AcK. Shenjat dhe simptomat e semundjes jane: renia e qepallave te siperme te syve( ptoza palpebrale), veshtiresi ne te folur e gelltitje dhe dobesi e pergjithshme muskulore. Kuraret- helm i shiqetave qe perdornin indianet, lidhen me receptoret e AcK duke i zen vendin AcK. Kshtu qe edhe pse sistemi nervor Álirohen AcK, muskujt nuk arrijn te stimulohen dhe subjekti te vdese nga nderprerja e frymeshkembimit, ne rast se muskujt e interesuar jane m. diafragmes. Kuraret dhe barnat e ngjashme me to perdoren ne klinike ne doza te vogla per te mundesuar intubimin e te semurve dhe per te parandaluar kontraksionet muskulore gjate nderhyrjeve kirurgjikale.
  Share on FaceBook

   01 01 1970 (01:00)