logo meemira.com
njoftime pune

  

 Nuk lejohet postimi nga antare te pa regjistruar.
1 Page 1 Total:1 post
V.I.P HOME FORUMS Teknologji Dhe Kompjuter!!! Keshilla per PC!
Keshilla per PC! - 28 02 2010 - 14:42
  V.I.P

V.I.P


Register: 28 01 2010
From:
Points: 1376
Keshilla per PC!

-Ketu kemi disa keshilla per PC.Keto rrisin shpejtesin e kompjuterit,heqin ngarkesa te panevojshme nga kompjuteri te cila duhen fshire.Ja edhe keto metoda:

1)Temp Files

-Keto jane sikur viruse te vogla te cilet ngadalsojne PC poashtu edhe downlodimin.Ato shtohen automatikisht pas qdo isntalimi te programit,downlodimi apo kur vizitojme nje web faqe.

*Start>>Run>>%temp%

*Fshijme te gjithe fajlat pra delete.Disa fajla nganjhere nuk ben te fshihen sepse ende jane ne procedur kshtuqe ato i leme.

2)Cookies Files

-Keto jane perafersisht te njejta sikur TEMP FILES.Edhe keto duhet fshire,jane file te panevojshem:

*Start>>Run>>Cookies

*Fshijme te gjithe fajlat pra delete,perveqse nje file i cili quhet INDEX ai nuk ben te fshihet ate e leme ashtu.

3)SCU (system configuration utillity)

-Ky eshte vend ku shume ngarkohet PC.Pse?Per arsye se ketu te gjitha programet jane te aktivizuara pra sapo te ndizet PC menjhere programet aktivizohen gje qe e ngadalson proceduren e kompjuterit.Keshtuqe eshte mire qe vetem programet me rendesi te madhe te aktivizohen si psh: System 32,Anti-Virus etj.

*Start>>Run>>Msconfig

*Shkojme tek menyja Startup

*Heqim niket tek ato file te cilet nuk na duhet te aktivizohen

*Ok >>>Restart

4)History of IE(internet Explorer)

-Faqet qe vizitojme qdo dite te gjitha ruhen.Gje e panevojshme.Shkojme ti qelyjme te mos ngarkojne PC kot:

*Hapim IE

*Klikojme tek ikona History

*Me pas shfaqet dritarja ku jane gjitha faqet qe jane vizituar gjate 2 javeve te kaluara,pardje,dje etj.Te gjitha i fshijme me nje klikim te djatht dhe delete.
 
     28 02 2010 (14:43)
Pages     Key     1 Page 1 Total:1 post