logo meemira.com

Original news    English    Italian    Albanian   

Ne qumesht gjendet koktej barnash
Autor Ira - 13 luglio 2011 00:08
  

Nje gote qumesht mund te permbaje nje kombinim te 20 analgjetikeve te ndryshem, antibiotikeve dhe hormonit te rritjes. Ky eshte perfundimi i nje hulumtimi te nje ekipi te shkencetareve spanjolle dhe marokene.
Duke bere teste te shumta, shkence-

taret kane zbuluar se substancat kimike, te cilat shfrytezohen per mjekimin e njerezve dhe kafsheve, ne fakt jane te pranishme ne qumeshtin e lopes, qumeshtin e dhise dhe qumeshtin e nenes.
Sasite e ‘barnave’ te pranishme ne qumesht kane qene ne nivel shume te ulet, ashtu qe nuk kane efekt te demshem te ata qe e konsumojne qumeshtin, porse mund te kihet vetem dobi nga to.
Sipas te dhenave te studimit, keto substanca me se shumti jane te pranishme ne qumeshtin e lopes, i cili eshte njekohesisht qumeshti qe konsumohet me se shumti.
Ne qumeshtin e lopes, krahas substancave, si acidi nifluminik, acidi mefenamik dhe ketorpofeni (qe perdoren si analgjetike), eshte gjetur edhe nje forme e hormonit estrogjen.
Ne qumeshtin e nenes, shkencetaret kane gjetur gjurme te ibuprofenit dhe naproksenit (analgjetike,antiimflamatore dhe antipiretike), si dhe antibiotikun triclosan dhe disa hormone.


\Telegrafi/-
Condividi: facebook twitter linkedin myspace technorati yahoo google reddit wikio okno del.icio.us Digg Segnalo
ArchivioArchivio CercaCerca InviaInvia StampaStampa PDFPDF RSSRSS Letture 38731, stampe 18 ©


Meemira.com