logo meemira.com

Original news    English    Italian    Albanian   

Te moshuarit i kapen rrjeteve Facebook e Twitter
Autor E. Ēiloti - 30 agosto 2010 16:33
  

Njerezit me te moshuar se pesedhjete vjet ēdo dite e me shume po i shfrytezojne rrjetet online si Facebook e Twitter, thone rezultatet e hulumtimit te cilin e ka kryer organizata prestigjioze amerikane - Pew Research. Ėshte vertetuar se shume njerez -

te moshuar i perdorin rrjetet per rrjetezim online per te kontaktuar me njerezit nga e kaluara e tyre.
Sipas hulumtuesve nga Washington, 42 per qind nga 2.252 e “lundruesve” te internetit jane perdorues te Facebook apo Twitter, qe i bie 20 per qind me shume sesa ne vitin 2009.“Ani pse shfrytezimi i rrjeteve per shoqerim eshte ne rritje ne secilen grupmoshe, gjate vitit te kaluar perdoruesit me te moshuar kane qene jashtezakonisht te dhene pas perdorimit te teknologjise se re”, thuhet ne hulumtim. “Edhe pse e-maili edhe me tutje eshte mjet baze per komunikim ne mes te personave me te moshuar dhe miqve te tyre, familjes e kolegeve, shume prej tyre shfrytezojne rrjetet online edhe per te komunikuar me lehte ne baza ditore”.

Te rinjte ne mes te moshes 18 e 29 vjeēare edhe me tutje paraqesin shfrytezuesit me te shpeshte te medieve per shoqerim, e 89 per qind e tyre edhe me tutje kontrollojne profilet e tyre ēdo dite.

Megji-

thate, rritja e shfrytezuesve te rinj nuk eshte aq mbreselenese sa eshte tek te moshuarit. Numri i shfrytezuesve te rrjeteve shoqerore ne mes te 50 deri ne 64 vjet eshte rritur per hiq me pak se 84 per qind, derisa tek te rinjte kjo perqindje eshte rritur ‘vetem’ per 13 per qind. /Telegrafi/
Condividi: facebook twitter linkedin myspace technorati yahoo google reddit wikio okno del.icio.us Digg Segnalo
ArchivioArchivio CercaCerca InviaInvia StampaStampa PDFPDF RSSRSS Letture 28205, stampe 42 ©


Meemira.com