logo meemira.com

Original news    English    Italian    Albanian   

Sipas studimeve: Kenaqesia e femrave 10-fish me e forte
Autor Arnold - 05 agosto 2011 12:57
  

Sipas studimeve kur femra arrin ne orgazem gjate marredhenieve, atehere kenaqesia e saj eshte pothuajse 10-fish me e forte se ajo e mashkullit. Sidoqofte e verteta eshte se ne nje perqindje te madhe te rasteve nga nje marredhenie intime, femra del me-

e pakenaqur. Faktori kryesor i ketij fenomeni duket se eshte eksitimi i shpejte i mashkullit, pa perjashtuar edhe moskujdesin e shume meshkujve ndaj deshirave te partnereve. Kjo gje shume here shkakton probleme ne ift, sepse femra fillon ankesat kurse mashkulli shume here pa te drejte ndjehet sikur preket burreria e tij, dhe anashkalon problemin. Dashuri midis nje ifti do te kete probleme nese nuk ekziston nje seksualitet i shendetshem dhe i pasur. Probleme te tilla shkaktohen edhe atehere kur ne marredheniet seksuale meshkujt nuk arrijne te plotesojne deshirat dhe kenaqesite e partnereve.

Kenaqesia

Meshkujt qe ne moshe te vogel ndjejne nje fare problematizimi ne lidhje me organin e tyre seksual. Femija ne fillim e shikon organin e tij si loder dhe me kalimin e kohes duke ardhur ne kontakt me meshkuj te tjere fillon njefare konkurrence mbi organin seksual. Keshtu ekziston edhe nje numer i madh meshkujsh qe frikesohen se nuk mund te jene partnere te mi-

re perderisa nuk ndodhet ne te njejtat kondita si dikush tjeter. Nderkohe qe realisht nuk eshte keshtu. Se pari aftesia e vet organit nuk varet permasat. Se dyti aftesia e mashkullit ne seks nuk varet vetem nga aftesia e organit te tij, varet edhe nga sjellja e mashkullit, klima qe krijon per femren, aftesia e tij per te plotesuar deshirat e partneres. Dhe se treti nga rezistenca e mashkullit gjate marredhenieve seksuale. E rendesishme eshte qe te gjesh nje vend te pershtatshem dhe te kendshem per te kryer marredhenie, ne menyre qe ti dhe partnerja te ndjeheni sa me mire. Megjithate nuk eshte e thene qe seksi eshte i mire per nje femer vetem kur kryhet ne nje krevat, do femer, ashtu si do mashkull, mund te kete preferencat e veta. Rendesi kane edhe lojerat seksuale, por duhet te kene me teper ne epiqender femren, pasi mashkulli e ka me te lehte eksitimin.

Aftesia seksuale

Degjohet kohet e fundit se kane dale nje sere ilaesh, madje behen edhe nderhyrje kirurgjikale, te cilat forcojne aftesine dhe rezistencen e mashkullit ne seks. Aftesia e njeriut ne lidhje me seksin lidhet me psikologjine e tij dhe keto nderhyrje nuk jane absolutisht pozitive, pasi mund te kene efekte anesore. Keshtu fillimisht ajo qe ka rendesi eshte qe mashkulli ti shmanget frikes se tij ne aspektin seksual kur kerkon rezistencen, kurse ne rastin qe atij i eshte larguar deshira per seks, atehere shkak kryesor jane streset e perditshmerise. Per kete eshte e keshillueshme te kerkohet qetesia si dhe ndihma e partneres, e cila mund tiu ndihmoje per te dale nga kjo situate. Ne rast se kjo gjendje vazhdon atehere duhet qe ti drejtohet mjekut specialist. Tek rezistenca seksuale e mashkullit perve psikologjise se mire ekzistojne edhe nje fare metodash te tjera. Alkooli dhe duhani sipas seksologeve e ndihmojne mashkullin momentalisht ne seks, por nga ana tjeter konsumimi i tyre kronik i shkakton atij probleme shendetesore, por edhe i vret atij aftesine seksuale. Prandaj nese i perdorni si mjet ndihmues, alkoolin dhe duhanin, por edhe masturbimin, duhet te jeni ne dijeni te pasojave te tyre te demshme per vete aktivitetin seksual.


/Gossip.al
Condividi: facebook twitter linkedin myspace technorati yahoo google reddit wikio okno del.icio.us Digg Segnalo
ArchivioArchivio CercaCerca InviaInvia StampaStampa PDFPDF RSSRSS Letture 144329, stampe 23 ©


Meemira.com