logo meemira.com

Original news    English    Italian    Albanian   

Shume ore ne internet demtojne trurin
Autor E. iloti - 02 settembre 2010 15:54
  

Qendrimi shume ore i mberthyer pas internetit, navigimi ne rrjet apo atimi ne rrjetet sociale si Facebook, eshte i rrezikshem per femijet.
Dhe pikerisht mungesa e gjumit mund te shpjegoje rritjen e madhe te semundjeve mendore ne moshe te rrit-

ur.

Perfundimin e ka nxjerre nje studim i universitetit te Sidneit i kryer mbi 20 mije te rinj te moshes 17-24 vje, te publikuar ne revisten Sleep.

Sipas tij, ata qe flene me pak se 5 ore naten jane tre here me shume te rrezikuar te vuajne nga probleme psikologjike nje vit me vone, ne krahasim me ata qe flene rregullisht.

do ore gjumi eshte e lidhur me 14 perqind mundesi rreziku per shendetin

(www.top-channel.tv)-

Condividi: facebook twitter linkedin myspace technorati yahoo google reddit wikio okno del.icio.us Digg Segnalo
ArchivioArchivio CercaCerca InviaInvia StampaStampa PDFPDF RSSRSS Letture 30631, stampe 16 ©


Meemira.com